ON THE BRIDGE OF THE OSPREY EXPLORER WITH THE CAPTAIN

Rechtop-DSC_1044

Me on the left… Click here to learn more about the 2D S/V Osprey Explorer and click here to learn more about reflection seismology.

Bij 2D of tweedimensionale seismiek worden langs een lijn aan het aardoppervlak trillingen opgewekt. Er wordt gebruik gemaakt van een air gun (of seismische vibrator), een apparaat dat vlak achter het schip hangt. Elke 10 seconden stuurt de air gun een schokgolf het water in. De golf bereikt de zeebodem en vervolgens de onderliggende lagen. De weerkaatsingen worden daarna opgevangen door een serie onderwatermicrofoons, die aan een 150 meter lange lijn achter het schip gesleept worden. Met behulp van deze trillingen wordt dus als het ware in de bodem gekeken en kan worden vastgesteld of zich daar olie en gas heeft opgehoopt. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt bekeken of nader onderzoek zal plaatsvinden.

Zie over de vraag naar wie de opbrengsten gaan als olie en gas in de zeebodem van Curacao worden gevonden mijn stukje op dit weblog van 12 augustus 2012 (klik hier).

(6 September 2013)

Zie ook het Antilliaans Dagblad van 7 september 2013

.

Comments are closed.