NIEUW BOEK STAATSRECHT ARUBA, CURACAO EN SINT MAARTEN

Bundel adviezen tussentijdse ontbinding Staten van Aruba, Curaçao en St. Maarten

Foto-omslag-staand-02MEI17
.

In dit door prof.mr Lodewijk Rogier en mr Karel Frielink verzorgde boek zijn de belangrijkste adviezen gebundeld die de afgelopen jaren zijn gegeven over de staatsrechtelijke crises in Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De uitgave is uniek in zijn soort en sluit aan op de staatsrechtelijke ontwikkelingen in de drie landen.

In Aruba, Curaçao en Sint Maarten, die binnen het Koninkrijk een autonome status bezitten, hebben zich vooral rond de ontbinding van de Staten allerlei discussies voorgedaan. Het boek ‘Adviezen over de tussentijdse ontbinding van de Staten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten’ bevat de adviezen die wetenschappers, politieke adviseurs en de Raad van State tussen 1989 en april 2017 over dit onderwerp hebben gegeven. Elk hoofdstuk is voorzien van een inleiding en waar nodig van een korte samenvatting van de feiten. De bundel wordt afgesloten met een overzicht van de adviezen aan de hand van de meest relevante onderwerpen en met een nawoord van prof.dr. Ernst Hirsch Ballin.

Deze uitgave is bedoeld voor iedereen die (professioneel of als burger) interesse heeft in de ontwikkeling van het staatsrecht. Het is bovendien een nuttig naslagwerk voor de gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten – en voor de politici die in deze landen actief zijn.

Klik hier voor nadere informatie op de website van uitgever Wolters Kluwer.

Karel Frielink
(26 mei 2017)

.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.