NIEUW BOEK CARIBISCH RECHTSPERSONENRECHT

Kort begrip van het Nederlands Caribisch Rechtspersonenrecht

.

Voorkant boek ONR 10_vk
.

Het rechtspersonenrecht in de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden heeft de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Dat geldt in het bijzonder voor Curaçao en Sint Maarten, die sinds 10 oktober 2010 de status van autonoom land binnen het Koninkrijk hebben. In beide landen is bijvoorbeeld een volwaardig enquêterecht ingevoerd, dat direct tot bloei is gekomen. In Aruba staat de invoering van Boek 2 BW voor de deur.

In deze monografie wordt het rechtspersonenrecht systematisch besproken, mede aan de hand van vonnissen die in de Nederlands Caribische rechtsgebieden zijn gewezen. Naast een beschrijving van het geldende recht, geeft de auteur ook zijn visie op een aantal vraagstukken.

Deze monografie is bedoeld voor alle aankomende juristen (studenten) en voor juristen die in de praktijk met het rechtspersonenrecht in aanraking komen, zoals advocaten, notarissen, overheidsjuristen, bedrijfsjuristen, bankjuristen, fiscalisten en juristen verbonden aan trustkantoren. Daarnaast is de monografie nuttig voor rechtswetenschappers alsmede voor bestuurders, toezichthouders, aandeelhouders, leden en anderen die bij het functioneren van rechtspersonen zijn betrokken.

Het boek is te bestellen bij Wolters Kluwer.

Karel Frielink
(8 augustus 2017)

.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.