BON BINI FOR BUSINESS SUMMIT

Curacao begint 2019 optimistisch

Deze week bezoeken de Nederlandse Minister-President, Mark Rutte, en tal van Nederlandse ondernemers Curaçao voor de Bon Bini for Business Summit.

Dit is een mooi initiatief waarbij de regering van Curaçao, onder leiding van Minister-President Eugene Rhuggenaath, en de Nedelandse regering nauw samenwerken om de economische banden te versterken en kansen te creëren voor investeringen in Curaçao.

Zoals in de vooraankondiging al valt te lezen, heeft Curaçao een lokale markt van 160.000 inwoners en ontvangt ruim een miljoen bezoekers per jaar. Kansrijke sectoren in Curaçao zijn toerisme, logistiek, olie, duurzame energie, financiële dienstverlening en ICT. Het toeristisch product is goed ontwikkeld en biedt vele kansen in infrastructurele projecten.

Het eiland wil moderne financiële dienstverlening blijven aanbieden. Voor de logistieke sector is van belang dat Curaçao op een geografisch strategische plek ligt voor in omvang toenemende handelsstromen. Het eiland heeft een unieke diepzeehaven en een luchthaven waarin wordt geïnvesteerd.

De wetgeving van Curaçao is vergelijkbaar met die van Nederland en er is een gezamenlijk rechtstelsel, wat zorgt voor een stabiel rechtsklimaat. Bovendien is men meertalig, met Nederlands als een van de officiële talen. Door deze gunstige omstandigheden is Curaçao ook geschikt als voorportaal en hub naar het vasteland van Centraal en Latijns-Amerika.

De regering Rhuggenaath werkt hard aan het bevorderen van een gunstig ondernemingsklimaat, onder andere door het vergroten van de snelheid van vergunningprocedures en de flexibilisering van de arbeidsmarkt. De lancering van het economische herstelplan moet de lokale economie bevorderen en het aantrekkelijk maken om te investeren in Curaçao.

Dat zoveel Nederlandse ondernemers de markt in Curaçao verkennen op kansen en mogelijkheden, is een goed begin van 2019!

Karel Frielink
(advocaat)

(22 januari 2019)

.

Comments are closed.