BEDANKT VOOR UW GEDULD!

Vanaf heden is de 2e druk van de monografie te bestellen

Enkele reacties naar aanleiding van eerdere boeken van mijn hand:

  • Heel helder geschreven!
  • Het is alsof Karel tegen je praat.
  • Je stijl van schrijven doet mij denken aan prof. Pitlo.
  • Niet alleen ziet het boek er mooi en verzorgd uit, maar de inhoud getuigt van belezenheid.

Waar gaat dit boek precies over? Dit staat op de omslag:

“Dit standaardwerk beschrijft en bespreekt het rechtspersonenrecht van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). In deze nieuwe druk is daaraan (het ontwerp van) Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek van Suriname toegevoegd.

Het rechtspersonenrecht in de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname is volop in beweging. Aruba heeft op 1 januari 2021 een eigen Boek 2 Burgerlijk Wetboek ingevoerd en Suriname staat aan de vooravond van de introductie van een geheel nieuw Burgerlijk Wetboek, waaronder een Boek 2 BW. Sinds de eerste druk van deze monografie zijn in Curaçao en Sint Maarten, en op de BES-eilanden diverse wetswijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn verwerkt. Dat geldt ook voor de belangrijkste rechtspraak aan deze en gene zijde van de oceaan.

In dit boek wordt het rechtspersonenrecht systematisch besproken, mede aan de hand van vonnissen die in de Nederlands Caribische rechtsgebieden zijn gewezen. Naast een beschrijving van het geldende recht, geeft de auteur ook zijn visie op een aantal vraagstukken. Deze monografie is daarom zowel een gedegen inleiding in het rechtspersonenrecht als een voor de praktijk onmisbaar naslagwerk, terwijl tevens een bijdrage aan het wetenschappelijke debat wordt geleverd.

Dit handboek is bedoeld voor zowel aankomende juristen (studenten) als voor ervaren juristen die in de praktijk met het rechtspersonenrecht in aanraking komen, zoals advocaten, notarissen, overheidsjuristen, bedrijfsjuristen, bankjuristen, fiscalisten en juristen verbonden aan trustkantoren. Daarnaast is het boek nuttig voor rechtswetenschappers alsmede voor bestuurders, toezichthouders, aandeelhouders, leden en anderen die bij het functioneren van rechtspersonen zijn betrokken.”

Het boek is online te bestellen, onder andere bij Wolters Kluwer. In Nederland is het boek verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Of het boek te verkrijgen zal zijn bij boekhandels in de Caribische delen van het Koninkrijk en Suriname is niet bekend. Als online bestellen niet lukt dan is het alternatief: contact opnemen met een boekhandel.

Eerst de inhoudsopgave willen zien? Klik dan op deze link.

16 januari 2023

.

Comments are closed.