TIJDSCHRIFT FINANCIEEL RECHT IN DE PRAKTIJK

Afscheidsnummer Karel Frielink

Vanaf de oprichting van het Tijdschrift Financieel Recht in de Praktijk (FRP) was ik lid van de redactie. Ik heb vorig jaar besloten te stoppen als lid van de redactie van FRP. Ter gelegenheid daarvan is een bijzonder themanummer samengesteld. Ik vind dat bijzonder eervol en een mooi gebaar van de redactie en uitgever SDU. En de speciale uitgave is dan ook nog eens gevuld met bijdragen van auteurs die ik stuk voor stuk bijzonder waardeer en met wie ik in uiteenlopende hoedanigheden heb samengewerkt: prof. mr. Jan-Willem van der Velden, mr. dr. Frank ’t Hart, mr. drs. Michiel van Eersel en mr. dr. Melis van der Wulp (voor zijn bijdrage bijgestaan door mr. Nicky Goes)! De bijdragen worden voorafgegaan door een mooi dankwoord van de redactie.

Er zijn heel veel ontwikkelingen (ook vanuit Europa) op het terrein van het financieel recht in Nederland. Die zijn voor de praktijk van groot belang. In mijn praktijk heb ik met die ontwikkelingen maar beperkt te maken. Daarom heb ik afgelopen jaar besloten te stoppen met mijn redacteurschap bij FRP. Zo kon ik plaatsmaken voor iemand van de nieuwe generatie die structureel met deze kwesties te maken heeft en beter dan ik kan bijdragen aan voorlichting aan al diegenen die hier dagelijks mee moeten werken. Juist die praktijkinbreng is voor de lezers van FRP van groot belang. Met heel veel plezier heb ik bij FRP met zoveel inspirerende mensen mogen samenwerken.

Ik ben en blijf natuurlijk volop actief als advocaat en (publicerende) rechtswetenschapper. Ondanks enkele gezondheidskwesties (twee operaties) is ook 2023 een vruchtbaar jaar gebleken wat betreft publicaties. Op het terrein van het Nederlands Caribisch en Surinaams Rechtspersonenrecht is de 2e druk van mijn handboek verschenen: 537 pagina’s informatie en inspiratie. Verder zes annotaties voor JOR (Jurisprudentie Onderneming & Recht). Daarnaast nog een artikel over het enquêterecht in de diverse landen van het Koninkrijk en als voorzien in het toekomstige Surinaamse recht (recent verschenen in het Maandblad voor Ondernemingsrecht). Ook staat er nog een artikel in de steigers over de incorporatieleer. En ten slotte zijn er op deze weblog de nodige stukken geplaatst, onder andere over corporate governance. Als dat niet getuigt van enthousiasme!

O ja, voor waardevolle adviezen over het vennootschapsrecht, het financieel recht en het verbintenissen- en overeenkomstenrecht van de Caribische jurisdicties van het Koninkrijk, kun je natuurlijk ook nog steeds bij mij terecht. Mijn geest is er de afgelopen jaren alleen maar jonger op geworden. En als het om kennis gaat zit je toch het liefst zo dicht mogelijk bij de bron?! 😉

Karel Frielink
(advocaat/rechtswetenschapper)

(28 november 2023)

.

Comments are closed.